Mikä Crash on?    Yhteys    Jäsenet    Kumppanit

Etusivu
Kannanotot
Julkaisut
Lausunnot
Kuvagalleria
Arkisto

 

   Mianna Meskus

Työskentelen tällä hetkellä Helsingin yliopiston sosiologian laitoksella tutkijana. Päätyökseni kirjoitan tieteentutkimuksellista väitöskirjaa geeniajattelun ja -teknologioiden yhteiskunnallisista vaikutuksista. Minua kiinnostaa se, miten nykykäsityksemme lisääntymisestä tai lastenhankinnasta, terveydestä ja hyvästä elämästä ovat muuttuneet geenikeskeisen ajattelun myötä ja mitä eettisiä ja sukupuolierityisiä ongelmia geenitietous synnyttää. Aikaisemmat tutkimukseni ovat käsitelleet muun muassa yhteiskunnallisen vallankäytön analytiikkaa, suomalaisen äitiyshuollon historiaa ja tämän päivän monikulturalismia. Tutkijankammiossa ja alan konferensseissa istumisen ohella olen tykännyt opettamisesta ja erityisesti pienryhmätyöskentelyn vetämisestä yliopistolla.
Julkaisuistani ja muista tieteellisistä edesottamuksistani saa tietoa Helsingin yliopiston JULKI- http://www-db.helsinki.fi/julki/ ja MUTI-tietokannoista http://www-db.helsinki.fi/muti/ sekä kotisivultani http://www.valt.helsinki.fi/staff/meskus/index.htm.
Vapaaehtoistyötä olen tehnyt vuosien varrella erilaisissa hankkeissa, järjestöissä ja yhdistyksissä, kuten Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kehy-valiokunnassa, Suomen Amnesty Internationalissa, Kulttuurikaupunkihanke Kassandra 2000:ssa ja tietysti Crashissä.
Ulkomailla, tarkemmin ottaen Pariisissa, olen työskennellyt tiedottajaharjoittelijana UNESCOlla.
Asun mieheni kanssa Helsingissä Keskuspuiston kupeessa, harrastan satunnaisesti kaikennäköistä liikuntaa - viime aikoina äitiysjoogaa – ja käyn mielelläni kriittishenkisiä keskusteluja siitä, mihin tämä maailma on menossa.