Mikä Crash on?    Yhteys    Jäsenet    Kumppanit

Etusivu
Kannanotot
Julkaisut
Lausunnot
Kuvagalleria
Arkisto

 

   Outi Hakkarainen

Crashin perusajatus tutkimuksen ja toiminnan yhdistämisestä oikeudenmukaisuuden edistämiseksi on keskeinen osa elämääni. Tärkeimmät teemani ovat demokratia, kansalaisyhteiskunnan ja valtion suhde, Etelän ja Pohjoisen välinen demokratisaatio ja alkuperäiskansat, etenkin niiden maaoikeuskysymykset ja autonominen kehitys.
Valmistuin kehitysmaantieteestä vuonna 1990, vuosina 1989-91 työskentelin Suomen ylioppilaskuntien liiton kehitysyhteistyösihteerinä, vuoden 1992 jatko-opiskelin Meksikossa ja vuosina 1993-2004 kuuluin Helsingin yliopiston Kehitysmaatutkimuksen laitoksen tutkijakuntaan. Parhaillaan työskentelen ohjelmasuunnittelijana Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa (Kepa).
Meksikon kansalaisjärjestöjä ja demokratiaa käsittelevä väitöskirjani on edelleen tekeillä, mutta sen maisemia ja sisältöjä on esillä myös dokumentaarisessa valokuvakirjassa 'Jyrkänteen reunalla – Matka meksikolaiseen arkeen' http://www.rauhanpuolustajat.fi/pystykorvakirjat/kirjat/1997_1998/jyrkanteen.html
Tärkeimpiä kansalaistoiminnan kotejani ovat olleet Ympäristö ja kehitys ry ja sittemmin pääasiassa Crash, mutta myös Demokratiafoorumi Vasudhaiva Kutumbakam http://www.demokratiafoorumi.fi/.
Olen ollut mukana toimittamassa, Jaana Airaksisen ja Tove Selinin kanssa, näiden kolmen järjestön yhteistyönä kirjaa “Talous ja demokratia. Ratkaisuja Suomesta ja muualta maailmasta”, joka julkaistiin toukokuussa 2005 Pystykorvakirjassa (Suomen rauhanpuolustajien ja Liken yhteinen sarja).
Tutkimuspuolella kotini on Kehitysmaatutkimuksen laitoksen kansalaisyhteiskunnan tutkimuksen ryhmässä (Civil Society Studies Group, (CSSG), jonka ensimmäinen tilaustutkimus oli vuonna 2002 valmistunut 'Voices from the Southern Civil Societies' http://www.valt.helsinki.fi/kmi/Tutkimus/Projekt/voices/index.htm.
Julkaisujani on listattu Helsingin JULKI-tietokantaan (ennen 1.8.2004 julkaistut) http://www-db.helsinki.fi/julki/
Unelmia maailmasta. Suomalaisen kehitysmaaliikkeen juurilla –kirjasta löytyy tietoa myös: http://www.rauhanpuolustajat.fi/pystykorvakirjat/kirjat/2000/unelmia.html
Minulla on kaksi lasta. Aikaa vievin harrastukseni lienee aktivismi, mutta nautin ehtiessäni myös elokuvista, ompelemisesta, uimisesta ja sauvakävelystä. Minuun saa parhaiten yhteyden sähköisesti outi.hakkarainen[a]crash.fi ja puhelimitse (040-743 0102).