Mikä Crash on?    Yhteys    Jäsenet    Kumppanit

Etusivu
Kannanotot
Julkaisut
Lausunnot
Kuvagalleria
Arkisto

 

TALOUS JA DEMOKRATIA

TALOUS JA DEMOKRATIA on kirja, joka katsoo eteenpäin. Se kertoo pyrkimyksistä reiluun talouteen ja haastaa yksiulotteisen markkinatalouden.
Kirjan lähtökohtana on kaikkien ihmisten oikeus taloudelliseen turvaan. Vallitsevassa kansainvälisessä talousjärjestelmässä tämä oikeus on syrjäytetty, ja myös demokratian mahdollisuudet ovat rajusti kaventuneet.
Ihmisillä eri puolilla maailmaa on kiehtovia kokemuksia ja uusia realistisia näköaloja sellaisista talouskäytännöistä, joiden tavoitteena on ihmisarvoinen toimeentulo. Kirjan artikkeleissa tuodaan esiin kokemuksia ja ratkaisuehdotuksia siitä, kuinka taloudesta voitaisiin tehdä oikeudenmukaista ja ekologisesti kestävää.
Lähes 500-sivuisessa kirjassa on seitsemän osiota ja noin 40 suomalaista ja ulkomaista kirjoittajaa, mm. taloustieteilijä Yash Tandon, taloustieteen professori Arun Kumar, lääkäri-tutkija Ritu Priya, paikallistalouden tutkijat Colin Hines ja Richard Douthwaite, tutkija-aktivisti Hilkka Pietilä, taloustieteilijä Jan Otto Andersson, erikoistutkija Meri Koivusalo, kirjailija Risto Isomäki, työmarkkinaneuvos Pekka Peltola, Työttömien valtakunnallisen yhteistoimintajärjestön puheenjohtaja Lea Karjalainen ja Elintarviketyöläisten liiton puheenjohtaja Ritva Savtschenko.

Arvostelukappalepyynnöt:
Suomen Rauhanpuolustajat puh: (09) 7744 310, anu.harju[a]rauhanpuolustajat.fi